Dhurohet pajisja për diagnostifikimin e sëmundjeve të zemrës tek foshnjet në Klinikën e Neonatologjisë

Anëtari i Rrjetit CSR Kosova bënë dorëzimin e pajisjes Ehosonograf në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, pajisje kjo që do të mundësojë një shërbim të ri për fëmijët në Klinikën e Neonatologjisë në Prishtinë, duke përçuar kështu porosinë e mbrotjes dhe promovimit të të drejtave shëndetësore për fëmijët.

Dhurimi i kesaj pajisje do të mundësoj për herë të parë të ofrohet shërbimi i diagnostikimit të shumë sëmundjeve dhe anomalive tek fëmijët në Klinikën e Neonatologjisë në QKUK, dhe si rezultat të ndihmojë në shpëtimin e jetëve të fëmijëve në vend.

Per te lexuar artikullin e plote, klikoni këtu: