Njihuni me "REKS" anëtari më i ri në Kosovo CSR Network.

Shumë të lumtur të ju njoftojmë për anëtarin tonë të ri REKS që iu bashkua organizatës sonë.

REKS LLC planifikon të jetë një nga kompanitë më të mëdha të riciklimit të plastikës në Ballkanin Perëndimor.
Kompania do të kombinojë ciklin e plotë të riciklimit të plastikës nga grumbullimi i mbeturinave plastike në ndarje, larje dhe riciklim në LDPE ri-granuluar, dhe në fund shitjen e ri-granulatit dhe prodhimit e qeseve të mbeturinave.

Projekti REKS ka qenë në ndërtim e sipër për ca kohë nga partnerët tanë KRAS, KIVO dhe KIVO Kosova. Qëllimi i këtij projekti është përdorimi dhe ripërdorimi i materialeve plastike të paketimit edhe më mirë.

REKS mbledh, përpunon tregtimin e mbeturinave të letrës, kartonit, petë dhe plastikë për qindra kompani në të gjithë Evropën. Duke filluar nga një zgjidhje me shërbim të plotë në formën e menaxhimit të mbeturinave nën-kontraktuese në burim, deri në vendosjen e një kontejneri të vetëm të mbeturinave. Ekspertiza e tyre në këtë fushë përfshin gjashtëdhjetë e pesë vjet.

Misioni i REKS është t'u ofrojmë kompanive zgjidhjen më të mundshme dhe të përballueshme për përpunimin e rrjedhave të tyre të mbeturinave. Ajo shkon paralelisht me qëllimin tonë për t'u njohur si më të mirët në fushën e menaxhimit të mbeturinave, brenda dhe jashtë vendit. E gjithë kjo shoqërohet me ruajtjen e vëmendjes së përgjegjësisë sociale dhe mjedisore për përpunimin e mbeturinave sa më efikase të jetë e mundur.