CSR Europe: Fondacioni AbbVie mbështet Medical Corps International për t'iu përgjigjur krizës së refugjatëve në Greqi

Medical Corps International, një organizatë jofitimprurëse globale e kujdesit shëndetësor, ka qenë në terren që nga fillimi i krizës së refugjatëve në Greqi, e ndihmuar nga një grant nga Fondacioni AbbVie.

Ata ofrojnë më shumë se shërbime mjekësore, shërbimet psikologjike dhe të higjienës: Në një situatë që mund të duket krejtësisht e pashpresë, Medical Corps International ofron shpresë.

"Puna që Medical Corps International është duke bërë për t'iu përgjigjur krizës së refugjatëve nuk është asgjë më pak se heroike. Ndërveprimet e tyre me familjet në kampe janë shumë domethënëse - refugjatët e di se kush janë ata, ata e dinë se mund kenë besim dhe të mbështeten tek ne ", thotë Melissa Walsh, nënkryetare, Fondacioni AbbVie, e cila udhëtoi në Skaramagas në gusht 2016 për të dëshmuar ndikimin e përpjekjeve të Trupave mjekësore ndërkombëtare '.

"Njerëzit janë të mbërthyer fjalë për fjalë në këto kampe dhe ka pak qartësi rreth sa kohë ata do të jenë aty. Kjo është një krizë e vërtetë humanitare dhe komuniteti ndërkombëtar duhet të mbajë fokusin mbi mijëra njerëz që kanë nevojë për ndihmën tonë ", thotë Walsh.

Për më shume:

http://www.csreurope.org/abbvie-foundation-supports-international-medical-corps-respond-refugee-crisis-greece#.WIdr1lUrLIV