CSR Europe - Microsoft lanson programin aftësitë dixhitale në Mbretërinë e Bashkuar

Microsoft ka nisur një program për të mësuar aftësitë dixhitale për njerëzit në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar për të siguruar që vendi mbetet një nga udhëheqësit global në cloud computing, inteligjencë artificiale dhe teknologjitë e tjera të gjeneratës së ardhshme.

Njoftimi, i cili u përgjigj me një vizitë nga Kancelarja Philip Hammond në selinë e kompanisë, zbuloi se Microsoft do të trajnojë 30.000 nëpunës publikë pa para, në një gamë të aftësive dixhitale. Kjo do të lejojë që qeveria në Mbretërinë e Bashkuar dhe organizatat e sektorit publik do të ofrojnë shërbime më efikase dhe moderne për njerëzit në të gjithë vendin.

Microsoft u angazhuar gjithashtu për të siguruar të gjithë në Britani të Madhe që të kenë qasje të lirë në trajnimin leximit në internet dixhital që do të përgatisë ata për një botë në të cilën kompanitë, shkollat dhe qeverive të përqafojnë teknologjinë për të transformuar mënyrën se si ata punojnë.

 

Më shumë informacion:

http://www.csreurope.org/microsoft-launches-digital-skills-programme-uk#.WJHU7lUrLIW